Jdi na obsah Jdi na menu
 


Peruníček 24.10.2018

Dobrý den z Peru, dnes je 24.10.2018 a je to právě týden, co jsme s Petrem odjeli do této jihoamerické země.

I dnešní ráno bylo krásné a za nedlouho i slunečné. Dnes jsme vstávali dříve, abychom byli co nejdříve v oblasti kaňonu Colca a mohli pozorovat největší ptáky planety – kondory. Cestou jsme si prohledli kostelík v obci Maca. Na pozorovacích stanovištích jsme sice nebyli první, ale to vůbec nevadilo. Ptačí obři nám byli nakloněni a umožnili nám pořídit krásná fota.
Po opuštění pozorování kondorů jsme jeli skoro cestou necestou do údolí Colca, kde byl naplánovaný výstup k bývalému hradu na pomyslné dělící čáře mezi Colca kaňonem a Colca údolím. Výstup to byl náročný, navíc krátce po poledni a tak ne všichni došli až na vrchol.
Jakmile byli všichni účastníci zájezdu zpět z výstupu, vyrazili jsme na zasloužené osvěžení do lázní. Potom nás autobus vyvezl k hotýlku, odkud jsme zanedlouho vyrazili na večeři, cestou jsme nafotili blízký vulkán, který vypustil do nebe kouř a dým – polévka zeleninová s krupicí a alpaka s hranolkama, rýží a oblohou. Vše bylo spláchnuto zdejším pivem – vůbec není špatné – a vyrazili na hotýlek. Musíme totiž zabalit, neboť zítra ráno se opět přesouváme dál, do města Puno. Ale o tom zase někdy jindy.

1.jpg2.jpg3.jpg

4.jpg5.jpg6.jpg

7.jpg8.jpg